Frågor och svar

Om man går in och kikar på stugan och sen går vidare på bokaknappen så tas stugan bort i ca 30 minuter för att man ska kunna fullfölja sin bokning. Om man inte fullföljer bokningen så kommer stugan ut igen efter 30 minuter. Har man kommit så långt att man fyllt i alla personuppgifter och det strular vid betalningsskedet kan bokningen läggas som en preliminärbokning, i systemet hos oss. Maila gärna oss på info@gumo.se eller ring oss på 0280 -263 50 så hjälper vid dig att boka stugan och då får du ett bg nummer som du kan betala in på istället för kortbetalning.
Nycklarna hämtas och lämnas på GuMo´s kontor som ligger innan Sälens by, se vägbeskrivning. När kontoret är obemannat så finns nycklarna ute i nyckelrummet, som ni finner på höger sida om GuMo´s kontor. Det är en vit ytterdörr där det står nyckelskåp, den dörren är alltid öppen. Börja med att leta rätt på kuvertet, med det namn som stugan är bokad i. Slå din kod som du hittar på bokningen och avsluta med # så öppnas en lucka där din nyckel finns. I ditt ankomstkuvert står det att din nyckelgrupp är XXX, dubbelkolla så det är samma nummer på nyckelknippans läderbricka. Nycklarna ligger kvar i nyckelskåpet tills ni hämtat ut dom eller till ert avresedatum.
GuMo´s kontor ligger innan Sälens by, i stort sett mitt i mot Stadium Outlet, 8848 samt Intersport innan Sälens by. Klicka här för en vägbeskrivning till stugan, du hittar en områdeskarta i ankomstkuvertet. Behöver du en karta över hela Sälen finns det adresskartor som ligger i nyckelskåpsrummet. Du hittar även på www.gumo.se under våra stugor, en områdeskarta, på stugan finns ett dokument: klicka här för karta.
GuMo svarar på telefonnummer, 0280-263 50. Det går också bra att skicka ett mail på info@gumo.se De få tillfällen som vi stänger av telefonen finns det alltid ett journummer som vi hänvisar till som vi uppskattar att ni bara använder det om det är akuta problem i stugan, eller att ni står utanför kontoret och inte får tag på er nyckel. Vi har alltså inga fasta öppettider på kontoret, men vi svarar oftast i telefonen. (de gånger ni kommer till röstbrevlådan/telefonsvararen så kan ni prata in ett meddelande där och vi ringer upp er när vi är på kontoret igen). Nyckelskåpsrummet är alltid öppet för att hämta nycklar.
Kommer du till en stuga som är bristfälligt städad, så FLYTTA INTE IN I STUGA. Ring direkt till GuMo 0280- 263 50 så löser vi det tillsammans. Oftast tar vi dit någon som kommer till stugan och städar innan ni kan flytta in. Vi godkänner inte klagomål på städ vid utflyttning eller senare i veckan. GuMo gör städkoller efter varje gäst i stugan mellan kl 11:00 – 15:00 när stugan är tom.
Städning av stugan ingår INTE, gästen städar själv efter städinstruktioner som finns i stugan i hallen på lappen lite att tänka på. Du hittar även den här. Vill du boka avresestäd av GuMo? Passa på att utnyttja rutavdraget, då betalar du halva priset på städningen! Vid rutavdrag tar GuMo ut en fakturaavgift på 125kr eftersom GuMo gör ansökan till skatteverket. Inget rutavdrag ingen fakturaavgift! Kontakta GuMo info@gumo.se eller 0280-26350 i god tid för att boka städning.Beställer du städ genom GuMo så slänger du alla sopor, diskar alla disk, tömmer kyl och frys samt tömmer askan ur spisen. Tid för städning kan bokas före kl. 8:00 eller ett jämt klockslag innan kl. 11:00, med reservation att städtiderna kan ta slut. Städpriser (2017-2018):
Storlek på stuganPris utan rutavdragPris med rutavdrag
0-35 kvm 1100kr 680kr
36-50 kvm 1200kr 730kr
51-70 kvm 1400kr 830kr
71-90 kvm 1650kr 955kr
91-120 kvm 1900kr 1080kr
121-150 kvm 2300kr 1280kr
151-200 kvm 2500kr 1380kr
201- 3000kr 1630kr
Är inte stugan bokad perioden innan er ankomst, är vi flexibla och släpper in er i stugan tidigare. När ni åker förbi GuMo kom in och hämta era nycklar. Nycklarna kan du hämta från kl. 8:00. Då har vi möjlighet att se om ni kan flytta in redan då. Om stugan inte är klar för incheckning, så har ni möjlighet att få nycklarna till stugan, så ni slipper ni åka ner till GuMo igen. Hur ser jag om stugan är bokad? Om ni söker på www.gumo.se och söker på veckan innan ni ska komma till stugan eller ev. samma vecka om ni har bokat torsdag till söndag. Kommer inte stugan upp som ledig, är stugan bokad. Om ni flyttar in tidigare än kl. 15:00 i stugan är det viktigt att ni ser att stugan är städad, skulle den inte vara det kontakta GuMo direkt, ev. städklagomål godtas inte efter inflyttning i stugan.
Sänglinne är paketerat i ett sett och då ingår, örngott, påslakan och lakan för enkelsäng, samt en stor handduk och en liten handduk. Oftast står linnet i en säck i hallen, ni bäddar själva era sängar och vid avresa bäddar ni ur sängarna. Smutstvätten lägger ni tillbaka i säcken. Ställ linnet i hallen eller ta med det ner till GuMo. Pris 150kr/set går att boka under mina sidor, alternativt så ringer ni 0280-263 50 eller mailar info@gumo.se
Vi hyr ut barnstolar som man spänner fast på en vanlig stol. Till resesängar som vi hyr ut, tar man själv med sig täcke, kudde samt lakan till barnsängen. Oftast står barnstol/säng i stugan vid ankomst om ni bokat i tid. Ni monterar upp barnsängen själv och vid avresa plockar ni ihop den. Lägg den i fodralet och ställ säng och/eller stol i hallen vid avresa. Barnstol kostar 100kr och barnsäng 200kr/bokningstillfälle, gå under mina sidor och boka, alternativt maila info@gumo.se eller ring 0280- 263 50
När ni städat stugan efter städinstruktioner som ni hittar i hallen på lappen: "Lite att tänka på" eller så hittar ni dom här. Stäng alla fönster och lås dörrar (även balkongdörren) och lämna tillbaka nyckel på GuMo´s kontor. Är kontoret stängt, lämnar ni nycklarna i återlämningsröret i nyckelskåpsrummet på GuMo´s kontor. Ni ska vara ute ur stugan senast kl. 11:00 (om inte ni fått en tidigare städtid av GuMo). GuMo gör en städkoll i stugan efter varje gäst mellan kl 11-15, om inte stugan är städad efter städinstruktionerna så debiteras ni minst för en veckostädning. Vill ni stanna kvar på fjället kan lämna nycklarna till stugan senare på dagen, det viktiga är att ni är ute ur stugan senast kl. 11:00
Ja det går bra, vill ni utnyttja fjället på avresedagen kan ni lämna nycklarna på kontoret när ni passerar GuMo. Det viktiga är att stugan är städad och ni är ute ur stugan senast kl. 11:00.
Till de flesta stugor har vi 2 uppsättningar av nycklar/gäst. Tyvärr är det några stugor, där vi bara har en uppsättning nycklar/gäst. Då står det efter stugans adress på bokningen: (endast en nyckel). Ni får då hitta ett bra gömställe vid stugan till er nyckel!
Nej, ni behöver inte vänta på städkollen. GuMo gör städkollen när stugan är tom, utcheckning sker senast kl. 11:00 i alla stugor. Ni har antigen beställt städ eller valt att städa stugan själva, enligt instruktionerna i stugan eller som ni även hittar här. Är stugan bristfälligt städad, kommer vi debitera er för minst för en veckostäd.
Har ni tappat bort någon nyckel under er semester, så tala gärna om det. Borttappad nyckel debiteras med minst 500kr. Vi har ett system där vi loggar ut nycklarna till varje gäst. Med hjälp av streckkoderna så ser vi, när vi inte får tillbaka rätt antal nycklar.
Jag har bokat en stuga och det står att betalningen ska vara, på en gång eller inom väldigt få dagar. Vi vet att det tar några dagar för oss att se Bg inbetalningarna. Betala in för bokningen och vänligen maila oss en skärmdump eller kort på betalningen, så vi kan lägga ut era nycklar till stugan. Vi kan inte lägga ut några nycklar innan vi sett betalningen.
Ta med toalettpapper, hushållspapper, påsar, folie, hand- och maskindiskmedel, tvål, rengöringsmedel (till när ni ska städa stugan). Det som finns i stugan går bra att använda, men fyll på om det tar slut. Det kan även vara bra att ha med en diskhandduk, diskborste, disktrasa till stugan. Finns ingen frys i stugan kan det vara bra med en kylbag att ha på trappen.
När du hyr stuga av GuMo så får du en rabattkupong som gäller endast på Ica i Sälens by. Om du handlar för 500kr får du 100kr i rabatt och även en välkomstgåva, en valfri läsk på 1,5L samt en valfri OLW chipspåse på 170-300g. Ica har även en fin delikatessdisk.
Som GuMo gäst har ni 10% rabatt på skiduthyrningspriserna på Dalskidan i Sälens By. Butiken ligger strax efter GuMo. Boka på deras hemsida http://www.dalskidan.se eller så visa ni er bokning i kassan, när ni hyr skidorna så får ni 10% rabatt på skiduthyrningspriserna.
Ett värdebevis från restaurang Lammet och Grisen följer med i ankomstkuvert som gäller måndagar under vintern. Du får köpa färdiglagade kylda middagar för enkel uppvärmning i stugan med 50 % rabatt. Vi kan varmt rekommendera detta.
Under Vasaloppsveckorna stängs vägen av vid GuMokontoret, det gäller två söndagsmorgnar. Vi sätter då upp en provisorisk brevlåda på västra sidan om Dalälven där ni kan lägga nycklarna. Speciell information, karta mm kommer i ert ankomstmail, till er som har en aktuell bokning vid dessa tillfällen. Mailet kommer någon dag innan ankomst och information finns även på GuMo kontoret när ni hämtar nycklarna.
Har du glömt något i stugan så hjälper vi gärna till att hämta det mot betalning. Vi tar 482kr/timmen + milersättning och porto för det som ska skickas. Ibland kan vi ta det i samband med annat och dela på både milersättning och timlönen. Beror på hur brådskande fallet är och vilken stuga det är i!