i Sälen

Skidåkare i Sälen

Skidåkning brukar vara det första människor tänker på när man säger Sälen. Och visst är det så att de flesta som åker hit är skidentusiaster. Likväl finns det massor av ytterligare aktiviteter under de månader då omgivningarna är snö­täckta. Vad sägs till exempel om en hissnande tur med hundspann, garanterat en minnesvärd upplevelse för hela familjen. Skotersafari är en annan naturnära aktivitet som visar upp Sälen från en annorlun­da sida. Sen får vi ju inte glömma mumsbitarna som finns att njuta i Sälenfjällens alla caféer och restauranger, med menyer som frestar så­väl stora som små.

Inte desto mindre bjuder våren och sommaren på underbara möjligheter för hela familjen. Vill ni hitta en plats där ni ”bara får vara” så är somriga Sälen platsen för er. Här finns aktiviteter som får både pulsen, adrenalinet och energin att nå nya toppar. Vad sägs exempelvis om en vandring längs med Vasalopps­leden. Eller varför inte gå de 18 hålen på vår mycket uppskattade golfbana. Söker ni verklig utmaning kan vi rekommendera höghöjdsbanan i Lindvallen, som bjuder på aktiviteter bland stockar, hängbroar, spindelnät och klättring i träd­kronor!

Sälen är också rikt på insjöar, något som lockar fiskare från både norr och söder. Vill ni lämna fiskeutrustningen hemma, kan ni istället passa på att hyra en kanot och glida längs med älven. Välkommen att tillbringa våren och sommaren i vackra och harmoniska Sälen.