Om oss - GuMo Stuguthyrning i Sälen

Bild på GuMo-huset

Det har hunnit passera 40 år sen den dag då Gunnar Morberg startade GuMo den 24 oktober 1980. På den tiden var han flitigt anlitad för att ta hand om stugor på fjället, något som efter en tid gav Gunnar möjligheten att tillhandahålla stugor genom sin egen verksamhet. 1994 ansåg Gunnar att han gjort sitt och överlät då företaget till Yvonne och Lasse Aronsson, vilka drev GuMo fram till 2009 då dottern Kicki Arons­son tog över. I samband när Kicki tog över företaget så flyttade GuMo kontoret till nybyggda lokaler mitt i mot 8848 i Sälen.

Idag är GuMo således en av traktens mest erfarna stuguthyrare, med stugor över hela Sälen. GuMo hyr ut, förmedlar och har tillsyn på c:a 520 stugor över Sälenfjället. Vi har stugor med allt från 2 till 22 bäddar, stugorna är privatägda och där får du känslan av personlighet i våra stugor. Stora, små, enkla eller lyxiga. Liftnära eller med skogbrynet och längdåkningsspåret som närmsta granne. Alla med en personlig touche.

Några stugor ligger liftnära och några ligger med närhet till naturen eller längdspår och med bara några minuters bilfärd är du i slalombacken. De flesta stugor som inte ligger liftnära går Skipassbussen förbi och tar dig till Lindvallen, Sälenstugan, Högfjällshotellet, Tandådalen och Hundfjällets backar. För att se hur bussarna går vid din stuga så tryck på visa karta när du har stugan uppe på hemsidan, där ser du busslinjen som är prickad.

De tjänster vi har utöver stuguthyrning är tillsyn, nyckelförvaring, nyckelutlämning (till dig som hyr ut din stuga själv). Vi tar hand om din stuga och hjälper dig att förmedla hantverkare vid behov. Läs mer om vad tjänsterna innebär under fliken GuMos tjänster .

Att hyra boende av oss innebär också att du väljer en stuguthyrare som har god kännedom om Sälen, eftersom vi själva är fast boende i detta vinterparadis. Sist, men inte minst, är vi omtalade för att vara både enkla och trevliga att ha kontakt med, något vi tror beror på att vi verkligen tycker om det vi gör.